Liljegatan 1

Fålhagen, Uppsala

Välkommen till Liljegatan 1

Fålhagen är det mest centrala villaområdet i Uppsala och ett självklart val för den som värdesätter tillgänglighet. Liljegatan 1 ligger i korsningen Liljegatan och S:t Göransgatan – en plats som utstrålar lugn och charm – precis mellan Fålhagens mysiga villaområde i ena riktningen och Fålhagens klassiska kvartersbebyggelse i andra.

Byggnaden – som består av tre huskroppar – är ritad av arkitekterna på Kjellander & Sjöberg och bostäderna i de tre vackra husen karaktäriseras av planlösningar med speciella kvaliteter. En tydlig trend just nu är att många önskar sig en privat och en offentlig del i sina hem. Något vi tagit fasta på i Liljegatan 1. I de större bostäderna finns en avskild sovrumsdel med walk-in-closet samt badrum en suite. I den andra delen är köket öppet mot vardagsrummet så familj och vänner enkelt ska kunna njuta av sina gemensamma stunder tillsammans.

Till Liljegatan 1 har vi uteslutande valt att arbeta med material och designelement som kommer åldras med värdighet. Vi vill nämligen att den här byggnationen ska förbli modern, märkbar och angelägen i 20 år, inte bara i 20 månader.

Intresserad?

Fyll i din e-post så får du de senaste nyheterna om Liljegatan 1.

Liljegatan 1

Området Fålhagen har varit en viktig del av Uppsalas arkitektur. Det var här stadsarkitekten Gunnar Leche började rita och bygga. Fålhagen har en känsla och atmosfär som skiljer området från resten av stan. Punkthusen – som för övrigt är inspirerade av Le Corbusiers ”hus i park” – var banbrytande när de byggdes. Och tanken på att bo i en park väldigt är fin.

Vi har valt att arbeta med tegel i tre olika nyanser: beigebrun, beigesand och lite ljusgrå. Vi betraktar husen som tre syskon, lika, men ändå helt unika individer. Liljegatan 1 har bara 47 lägenheter totalt. Därför har vi varit måna om att skapa en diskret och privat känsla som genomsyrar de allmänna utrymmena. Och mellan husen, med bästa solläge, ligger en vacker innergård med ett litet orangeri. Att ha gott om dagsljus i hemmet förbättrar verkligen livskvaliteten. Lyxen med rejäla ljusinsläpp är något vi prioriterat när vi valt de stora öppningsbara glaspartierna som går hela vägen ner till golvet så att gränsen mellan ute och inne suddas ut.

Anmäl intresse

Lämna dina kontaktuppgifter för att ta del av visningstider och få information.

Jag/vi är intresserad av antal rok
1
2
3
4
5
Primärt intresserad av:

Kontakta oss